Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Отличават "Общественик на годината" в Балчик

На 16 март /събота/ от 13.00 ч. в ресторант „Ел Симпатико” Балчик ще се проведе за десета година отличаване на активните личности в Община Балчик, допринесли за издигане авторитета ѝ в национален и международен мащаб. В крехкото гражданско общество на Балчик е важно да се отличат първите, лидерите, от които ще се очаква да оглавят и бъдещи значими изяви.

Събитието е по идея на Маруся Костова, главен редактор на вестник „Балчишки телеграф” и е под патронажа на кмета на Община Балчик Николай Ангелов и председателя на ОбС Балчик Илиян Станоев.

По традиция, тържеството ще започне с водосвет, който се отслужва от свещеноиконом Стратия Александров и йерей Тодор Тодоров.

Тази година предложените са:

1. Петър Гатев – 96 г. фронтовак от Втората световна война;

2. Христо Гаврилов – 91 г. дългогодишен самодеец в с.Дропла, автор на книгата за историческото преселване на българи от Северна Добруджа „По пътеките на спомените”.

3. Добри Неделчев – Бай Дока, дългогодишен самодеец, станиник на Коледарска група, повече от 40 години,  многократен спасител на Йордановденския кръст в морето на Балчик.

4. Галин Ганчев – известен акордеонист.  Дългогодишен самодеец в читалищата на с.Дропла, с.Стражица, с.Оброчище и с.Гурково. Водещ музикант на Международния форум „Българско наследство”, който се провежда в Балчик.

5. Семейство Мария и Румен Георгиеви. Дългогодишни самодейци в хоровете и театралния състав на НЧ „Паисий Хилендарски 1870” Балчик. Г-н Р.Георгиев е почетен гражданин на побратимения на Балчик румънски град Бран.

6. Евстати Хадживасилев – ветеран- спортист, носител на много награди от национални и международни състезания по МСМ /морски спортен многобой/; дългогодишен хорист в „Черноморски звуци” и Състава за популярни песни.

7.Вяра Кръчмарова – самодеец, дългогодишен участник в три хорови формации на град Балчик, активист на клуб „Здраве”.

8.Светлана Лазарова –изявена детска учителка, която прилага висококвалифициран иновативен труд при обучението и възпитанието на децата от Детска градина „Знаме на мира”.

9.Александър Славчев – млад, комбинативен, трудолюбив и успешен състезател и треньор в Морски клуб Балчик.

10. Мартин Пенев – студент в НСА София. Изявен спортист с високи постижения по ветроходство. През лятото е и треньор на малките деца в Морски клуб Балчик.

c