Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Горска стража състави осем акта и задържа бракониерски автомобил в Добричко

През изминалата седмица, служители на горска стража са задържали бракониерски автомобил, незаконно изсечена дървесина и са съставили осем акта за нарушение на територията на стопанствата в Добричко, съобщиха от СИДП.

Бракониерският автомобил с незаконна дървесина е бил задържан при проверки на горска стражи в ДЛС „Тервел”. Заедно с моторното превозно средство са конфискувани 2 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев, както и моторният трион на нарушителя. Два акта са били съставени на нарушителите.

Други четири акта са били съставени при обход в горите в ДЛС „Балчик”, където е разкрита незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев.

Общо 8 куб. м нерегламентирано добита дървесина, е била задържана при извършени проверки на територията на ДГС „Генерал Тошево”. Там, горските служители са съставили на нарушителите два акта по Закона за горите.

В дните от изминалата седмица, в обхвата на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие, са били съставени общо 31 акта. 554 са били извършените - 246 за добив на дървесина и 200 – на превозни средства. Проверени са и 108 физически лица, 21 от които са ловци.

c