Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

ГЕРБ поставя „Голямото сърце на Добрич” за събиране на пластмасови капачки

По инициатива на младежката организация, ГЕРБ-Добрич закупи метална конструкция като пулсиращо сърце за събиране на пластмасови капачки и призова „Да напълним Голямото сърце на Добрич!“

Целта е да се подпомогне кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“. Нейната кауза е с получените средства от предадените за рециклиране капачки да се закупува оборудване за нуждите на лечебното заведение. През миналата година бе закупен нов пациентски монитор за наблюдение на родилки след секцио. Тази година усилията са насочени към осигуряване на ново и по-модерно родилно легло за АГ отделението в МБАЛ.

Металната конструкция ще бъде разположена в района на офиса на ГЕРБ в Добрич /бул. „25 септември“ №3, срещу „Стара къща“/. Засега тя е временно поставена. Точното място е в процес на съгласуване с Община Добрич. 

Всеки гражданин ще може да пуска своите пластмасови капачки в удобно за него време. След напълването на сърцето, събраното количество пластмасови капачки ще бъде предадено за рециклиране на координаторите на „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“.

Първото метално сърце в област Добрич бе поставено от ГЕРБ-Балчик на 10 декември миналата година. То е разположено пред магазин „Аквилон” в града. Събираните пластмасови капачки там се предават за лечението на 32-годишния Димитър Стоев от с. Оброчище, който има нужда от операция със стволови клетки.

c