Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

СБР „Медика Албена” започва работа по Здравна каса

От 15 март в Албена oтваря врати за пациенти по Здравна каса и за свободен прием Специализираната болница за рехабилитация - СБР „Медика Албена”, съобщават от туристическото дружество „Албена” АД.

СБР работи с пациенти на свободен прием и с пациенти по РЗОК. Включва лечение и рехабилитация на пациенти със запазени възможности за движение и самообслужване, по следните клинични пътеки: Физикална тeрапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система; Физикална тeрапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система; Физикална тeрапия и рехабилитация при детска церебрална парализа; Физикална тeрапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия; Физикална тeрапия и рехабилитация на болести на централна нервна система; Физикална терапия и рехабилитация при болести на периферна нервна система; Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно-двигателен апарат.

Всеки петък от 15 март до края на 2019 година ще се приемат пациенти по Здравна каса.

Резервации могат да се правят на телефон 0700 12 110 (Call Centre Albena) или +359 878 123 321, както и на e-mail: sbrmedika@albena.bg.

Предварителното записване за свободен прием се прави най-малко 7 дни преди датата за лечение, с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената на избраната програма. Краен срок за анулиране - 3 дни преди приема. При неспазване на срока се губи депозита.
Пациентите могат да се възползват от няколко вида лечебни или възстановителни програми. Предлагат се и всички видове процедури и услуги на СБР Медика - Албена. Освен това, през месеците март и април гостите с автомобил няма да заплащат входна такса за автомобила.

Пълна информация за СБР Медика Албена и предлаганите програми ще намерите на http://albena.bg/bg/offers/view/id/457

СБР МЕДИКА - АЛБЕНА е разположена в сърцето на ваканционно селище АЛБЕНА на 300 метра от брега на морето. Болницата разполага с леглова база, която предлага на пациентите си уют и удобство. Капацитетът на лечебното заведение е 16 реновирани през 2018 г. стаи  с по две легла, телевизор, wi-fi, хладилник, климатик и самостоятелен санитарен възел. Наличието на новата модерна топла връзка с ФЛАМИНГО ГРАНД ХОТЕЛ И СПА 5* и връзката с хотел ДОБРУДЖА осигуряват комфортен и лесен достъп до тях за свободното време.

За пациентите на СБР се грижи екип от опитни специалисти в областта на физикалната и рехабилитационната медицина, рехабилитатори, кинезитерапевти, физиотерапевти, интернист, кардиолог и невролог. СБР МЕДИКА - АЛБЕНА е лечебно заведение специализирано в лечение, профилактика и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателният апарат, периферна и централна нервна система, обменни заболявания, състояние на преумора и стрес. Лечебните процедури се извършват чрез най-съвременен медицински и холистичен подход с използване на уникални природни фактори - морски климат, минерална вода, лечебна кал и др.

- Балнеолечение - различни видове вани с морски водорасли, аромати, минерална вода и билки, четири - и двукамерни галванични вани;
- Калолечение - частични и цели апликации с лиманна кал;
- Лечебен масаж и лечебна гимнастика - класически общ или частичен масаж, ароматерапевтичен масаж, подводен масаж, индивидуална или група гимнастика, подводна гимнастика, фитнес;
- Електротерапия - интерферентнотокова терапия, ултразвук, боди формер, целутрон, магнитотерапия и др.;
- Топлолечение - парафин, пчелен восък, компреси с луга и билки, сауна;

На разположение на гостите са: закрит топъл минерален басейн с олимпийски размери и детски басейн.

Характеристика на водата в басейните: минерална със съдържание на магнезий, калций, йод, желязо, мед, биогенни стимулатори, биологично активни вещества и микроелементи, което прави престоят в нея неограничен.

c