Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Двама участници класира Училището по изкуства в Добрич за Spelling Bee

След проведен училищен кръг от IX Национално състезание Spelling Bee, най-добре представилите се участници от СУ „Св. Климент Охридски“ се класират за следващото - регионално ниво. С най-добри английски езикови знания в надпреварата са - Йоана Димитрова от VI "б" клас - класирана на първо място и Виктор Радев от V "в" клас - с втори най-добър резултат, информираха от ръководството образователното заведение.

"Всички трудолюбиви пчелички от V, VI и VII клас от училището по изкуства учиха и се подготвяха много усърдно", а сега ще стискат палци за представянето на двамата класирани участници, споделиха от училището по изкуствата.

Тазгодишната надпревара се провежда под наслов "BEE Better Together". Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски Съвет, Изпитен и езиков център АВО и Министерството на образованието и науката.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици от в 297 училища в страната - на възраст до 14 години, се включиха в състезателната надпревара, проведена от 23 февруари до 1 март 2019 г.

Подготовката на участниците се проведе по предварително съставен списък от 500 думи - предоставен още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

c