Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Тервел се включва в кампанията за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел

Кметството в Тервел закупи метално сърце за събиране на пластмасови капачки. То ще бъде поставено чрез анкериране в зелената площ със здравец, в дясно пред централния вход на Общината, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Всеки гражданин или фирма може да изсипва в сърцето събраните капачки. То се заключва с катинар, който ще се съхранява в Общината. След напълването на сърцето, капачките ще бъдат отнесени за рециклиране от координаторите на благотворителната инициатива от  Добрич

Благотворителна кампания за събиране на капачки, в която участва Община Тервел, е насочена към подпомагане на МБАЛ Добрич с апаратура, от която болницата има нужда.

„Със събирането на капачки не само съдействаме да се закупи нужна апаратура, но също така даваме пример на децата, че с нещо толкова малко и на пръв поглед незначително могат да се постигат големи неща. Всички заедно, малки и големи, се учим също да опазваме околната среда. Вярваме, че с обединението ни в нещо такова, можем да се научим да се обединяваме за всичко друго“ – казват организаторите на кампанията.

„Първата ни постигната цел беше закупуване на Пациентен монитор за Родилното отделение на МБАЛ – Добрич . Мониторът  беше дарен на 14.09.2018г. Поставихме си следващата, която е по висока и вярваме, че всички обединени можем да я постигнем. Целта ни е закупуване на ново и по- модерно родилно легло, от което има нужда в нашата болница.

След като се осъществи и това ,ще преминем нещо друго, от което медиците и пациентите имат нужда“ – завършват ентусиастите от Добрич, към които се присъединяваме и ние, в Община Тервел.

c