Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

"Черноморец" спечели трите точки след 1:0 срещу "Лудогорец II"

С минималното 1:0 "Черноморец" спечели срещу "Лудогорец II", записвайки трите точки на своя сметка. Срещата се игра на едноименния градски стадион в Балчик, пред около 200 зрители. За разградчани това е втора поредна загуба след подновяването на първенството. Срещата предложи повече борба и единоборства, отколкото чисто футболни достаойнства.

През първата част добра възможност за гол се откри пред Давид Рибейро. В 12-та минута той бе изведен сам срещу вратаря Християн Христов, но стреля извън очертанията.

Моряците успяха да реализират точно попадение едва в 83-ата минута, когато с добавка, Дани Йосков вкара топката в мрежата на противника за победното 1:0.

Главният съдия нямаше кой знае каква трудна задача, тъй като срещата беше достатъчно коректна. Факта, че бяха показани само 2 жълти картона - по един за играчи на двата състава, сам по себе си говори за липсата на пререкания и неспортсменски сцени. В 19 мин. жълт картон получи Иван Йорданов (от гостите), а в 45 мин. с жълто беше декориран Цветан Илиев (от домакините).

След края на срещата, от треньорския щаб на "Лудогорец" не скриха разочарованието си от състоянието на терена, но както се казва - условията и за двата тима бяха еднакви.

За "Черноморец" това е седма победа в шампионата и с актив от 26 точки, заема временната 7 позиция в класирането на Втора футболна лига.

Следващият сблъсък за балчиклии е срещу "Добруджа 1919" на 9 март от 15:30 ч, на стадион "Дружба" в Добрич.

c