Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На 3 март „Пътуваща класна стая” отведе ученици от Каварна на връх Шипка

„Пътуваща класна стая” отведе с урок по „Родинознание и родолюбие” 15 ученици от Професионалната земеделска гимназия „Климент Арк. Тимирязев” до паметни места за всички българи, съобщи за Про Нюз Добрич техният преподавател Теменужка Габракова. Учениците са от специалностите "Администратор в хотелиерството" и "Фермер".

Днес, на националния празник 3 март, децата, които са от 8"а", 9 и 10 клас се изкачиха до Паметникът на свободата на връх Шипка, увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото отбранявано по време на Шипченската битка, около което са се разиграли решаващите за Руско-турската война и Освобождението на България боеве през лятото на 1877 г.  

Вчера те посетиха на хълма-крепост Царевец, а днес, освен на връх Шипка, бяха в Габрово и Дома на Хумора и сатирата, както и в Дряновския манастир. Вечерта те ще имат възможността да наблюдават аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”, събрал в себе си цялата историческа същност, величие и слава на древната престолнина Търновград. Утре ще посетят парка „Мини България”, който на територията от 12,5 декара се намират най-известните забележителности на България.

Пътуващата класна стая е различният подход, който учи децата на диалог и им дава усещане за принадлежност. Освен за история в пътуващата класна стая се говори и за взаимоотношенията между хората – за уважение, справедливост, доверие, толерантност, родолюбие.

c