Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Зам.-министър Деница Сачева бе гост на благотворителния бал на Езикова гимназия

Близо 14 500 лева бяха набрани по време на традиционния благотворителен бал на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. Сумата бе набрана от дарения, покани, благотворителна томбола и търг с произведения на изкуството на ученици и учители. На щанд пред залата радваха ценителите книги на ученици и учители, както и прекрасни сувенири, изработени от сръчните им ръце.

Със средствата ще бъде подпомогнато участието в национални и международни форуми на талантите на учебното заведение.

Част от набраните на благотворителната вечер средства ще бъдат заделени за ново обзавеждане на учебните стаи предвид извършващият се вече дългоочакван ремонт, съобщи директорът Милена Иванова. Тя посочи, че само обзавеждането с мебели на една класна стая възлиза на около 3 хиляди лева. Надеждите са новата учебна година ЕГ „Гео Милев” да започне в обновена сграда. Първото дарение е предоставено от „Пионер семена България” с управител Чавдар Дочев и е на стойност 10 000 долара. Средствата са дарени за оборудване на компютърни кабинети.

Гост на празника бе заместник-министърът на образованието Деница Сачева, която е възпитаник на Езиковата гимназия в Добрич. Сред официалните гости бяха също кметът Йордан Йорданов, народният представител Йордан Апостолов, председателите на общинските съвети на Община Добрич Иво Пенчев и на Община Добричка Пламен Станчев.

 Гости на благотворителния бал бяха над 180 преподаватели, бивши и настоящи родители и ученици, представители на бизнеса.

За доброто настроение на гостите на бала се погрижиха талантите на гимназията. Някои от тях като част от Представителната фолклорна танцова студия „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Тя омагьоса публиката с най-новите си танцови композиции.

На сцената се изявиха някои от най-успешните певци на музикалната школа на Добрич, ученици в Езикова гимназия, сред които Филип Филчев, Александър Алексиев, Александър Петров, както и дуетът Димитрина Германова и Росен Петров и други, носители на много награди от национални и международни конкурси.

Водещ на вечерта бе актьорът от ДТ "Йордан Йовков" Красимир Демиров, подпомогнат от младежите и девойките от Езиков гимназия.

Много емоции предизвика томболата с изобилие от награди, най-голямата от които уикенд за двама в курорт по Добруджанското крайбрежие. Страстите се разгорещиха по време на търга, на който присъстващите наддаваха за красиви картини на учениците от гимназията Анастасия Желева и Христина Георгиева, на техния учител Христо Костадинов, както и на именити творци като Светослав Бъчваров и Велина Христова. Самата художничка презентира творбата си и съобщи, че това е най-новата й картина, и първата, нарисувана през 2019 година. Наречена „Сезоните на Добруджа” тя достигна цена от 900 лева.

Впечатляващо бе  и последното наддаване – за красивата двуетажна торта с тегло близо 6 килограма, която единайсетокласникът Ерсан Фикрет – ученик в 11 „б“ е изработил в продължение на два дни, както той сам сподели. Младежът мечтае да се развива в областта на кулинарията.

Заместник-министър Деница Сачева си тръгна с картина на талантливата единайсетокласничка Христина Георгиева, за която тя активно наддава по време на търга, за да стигне цената й 500 лева. Тя отдели специално внимание на учителя си по български език и литература Драгомил Георгиев.

В края на вечерта председателят на училищното настоятелство Генади Ганчев обяви общо набраната вечерта сума.

Снимки: ProNews Dobrich

c