Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Каварна наградиха победителите от конкурса за есе и рисунка на тема Трети март

Връчиха наградите на отличените в конкурса за есе и рисунка, по повод Националния празник на Република България - в град Каварна. Конкурсът се проведе под патронажа на кмета на град Каварна, която лично награди победителите в двата обявени раздела.

„Радостна съм ,че в Каварна има толкова талантливи деца. С това надеждата не умира не само за нашият град, но и за България“ - думи на Нина Ставрева към каварненските участници.

Журито присъди няколко награди за:

  • Колективна награда – ,,Порт–фолио на град Каварна“ – 2 "б" клас, с ръководител Галя Димитрова

Раздел „рисунка” на тема: „Моята мечта за моя роден край”

  • 1 място - Марийка Валентинова и Николай Иванов от 10 "г" в ОУ Христо Ботев“ с. Септемврийци
  • 2 място - Емил Ников от 2 "б" клас, ОУ ,,Йордан Йовков“
  • 3 място - Елисавета Александрова от 3 клас в ОУ ,,Йордан Йовков“

Поощрителни награди получиха - Фанче Сезгин от 2 "б" клас в ОУ ,,Йордан Йовков“, Преслава Панайотова от 2 "б" клас в ОУ ,,Йордан Йовков“ и Елеонора Чакърова от 2 "б" клас в ОУ ,,Йордан Йовков“.

Раздел „есе” на тема: „Раждането на свободата – герои и памет”:

  • 1 място - Димитрина Тодорова от 5 "а" клас в ОУ ,,Йордан Йовков“
  • 2 място - Йоана Петкова от 7 "б" клас в ОУ ,,Йордан Йовков“
  • 3място - Емил Димитров от 5 "б" клас в ОУ ,,Йордан Йовков“

Две поощрителни награди в същия раздел, за Мартин Валентинов от 5 "б" и Диляна Тонева от 7 "б" - ученици в ОУ ,,Йордан Йовков“.

Парична награда, осигурена от кмета на общината, получи Николета Маринова, класирана на второ място в конкурса за рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България”, обявен от Министерството на туризма.

Награди за добро представяне в същия конкурс, получиха също Габриела Маринова, Ина Пенчева, Християна Белчева, Валери Димитров, Ванеса Георгиева и Росица Радева.

Всички есета и рисунки на участниците предстои да бъдат публикувани на официалният сайт на Общината и във вестник “Факел“, уточниха от общинска администрация.

c