Водещи новини - дясно Добрич Общество

Наложена е финансова корекция на Община Добрич по проекта за воден цикъл

По проекта за воден цикъл, който се реализира от Община Добрич, има наложена финансова корекция. Това става ясно от образувано в Административния съд дело. То е по жалба на Общината и е насрочено за 13 март.

С жалбата се оспорва Решение от 21 януари на ръководителя на Управляващия орган по оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г. С въпросното решение е наложена на община Добрич финансова корекция в размер на 5% от засегнатите от нарушението и признати от УО на ОПОС за допустими за финансиране разходи от стойността на договор №ДОП-100/30.08.2017 г., с изпълнител ДЗЗД „ЕНАР-ТРАФИК“ на стойност 520 151,80 лева.

Проверка в сайта на Общината показва, че договорът е за извършване на консултантски услуги по упражняване на независим строителен надзор на „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Добрич – Фаза 1“, Обособена позиция № 1 (ОП1) – „Консултантски услуги по упражняване на независим строителен надзор по смисъла на ЗУТ и Инженер по смисъла на договорните условия на ФИДИК на Инженеринг за модернизация и разширение на Пречиствателна станция за отпадъчни води на гр. Добрич“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *