Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Близо 300 деца участваха в конкурса "Мартеница ти дарявам", вижте отличените

283 деца от Добрич участваха в конкурса на Община Добрич и Екоколект АД "Мартеница ти дарявам", съобщават от общинската администрация.

Децата твориха и вложиха своята фантазия в изработването на червено–белия символ на стародавната българска традиция. Те се в две възрастови групи: І - ва– ученици от I – II клас и ІІ –ра – ученици от ІII - ІV клас.

От първа група на първо място е класирана Ренета Христова от втори клас на СУ „Св. Климент Охридски”. На второ е избрана мартеницата на Михаил Михайлов от СУ „Димитър Талев”, а III награда е за Люси Сашева от 2 а клас на ОУ „П. Волов“.

Победителите от втора възрастова група са Стефани Станчева 4 Б клас от СУ „Св. Климент Охридски“, Виктор Венциславовот Училище „П. Р. Славейков” и Даниел Славов, 4 Е клас от същото училище. Децата ще получат таблет, енциклопедия и слушалки.

Община Добрич ще връчи и поощрителни награди на 42 деца за най–оригинални мартенички. Награждаването ще се състои днес, 1 март, от 10.00 часа в Голямата заседателна зала на Община Добрич.

От Община Добрич благодари на всички деца, които за поредна година със сръчните си ръчички изработиха красиви и оригинални мартеници в навечерието на Баба Марта. И отправят пожелания за здраве, безгрижно детство и успехи!

c