Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Училище „Леонардо да Винчи“ участва в националното състезание на английски език Spelling Bee

На 1 март в частно средно иновативно училище „Леонардо да Винчи“ в Добрич, от 13:30 часа ще се проведе училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 1 март 2019 г в 297 училища в цялата страна, съобщиха от учебното заведение.

В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 23 и 24 март в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 21 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е  Бянка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

c