Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Показват исторически филм с архивни кадри от Двореца в Балчик

ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик организира безплатни прожекции на новия документален петсериен филм Deus Nobiscum /„Съ нами Богъ“/. Те ще започнат на 23 февруари, събота, от 15:30 часа в Каменна зала, съобщават от културния институт.

В пълнометражната поредица за непознатата история на Европа са вплетени архивни кадри от Двореца в Балчик.

Лентата е заснета в над 15 европейски държави, в над 35 града и в някои от най-знаковите дворци на Европа.

Той показва уникални кино- и фотоархиви, блясъка на Стария континент така, както само монарсите са го виждали. Той е разказ за коварства, достойнство, интриги, любови, себеотрицание и саможертва.

Безплатни прожекции в “Двореца” в Балчик на новия петсериен филм “Съ нами Богъ”

Владетелите на Третото Българско царство са най-близки роднини на руските императори, британските, френските, италианските крале. Всички те сключват съюзи и бракове, спорят и воюват помежду си. За да сe превърне Европа в това, което е днес.

Филмът проследява историята на Третата Българска държава от Лондон до Санкт Петербург, от Версай до Виена,от Вроцлав до Киев, от Берлин до Москва,  от Ватикана до островите на Гърция и Константинопол.

Той разказва за седемдесетте най-драматични години за Стария континент /1878 – 1948г/, когато блясъкът на царствата е потъмнен от много кръв, а монарсите изкупуват грехопадение с библейски размери.

Преди прожекциите продуцентът и режисьор на филма Степан Поляков ще се срещне с публиката. В ексклузивно онлайн включване Митко Щерев, който сътворява музиката към документалната поредица, ще поздрави почитателите си. Всеки който, желае ще има възможност да закупи дискове с автограф на изключителния композитор.

c