Крими

При спецакция задържаха четирима телефонни измамници, опитали да “ужилят” жена от Добрич

Четирима участници в телефонна измама са задържани при специализирана полицейска операция с цел установяване и задържане извършители на „телефонни измами“. Тя е проведена на 18 и 19 февруари на териториите на областите Плевен и Добрич под ръководството на ГД „Национална полиция“.

На 18 февруари в Първо РУ Добрич е постъпила информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“ тя се приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума.

В резултат на предприетите бързи действия от полицията, в момент на вземането на 7 500 евро, са задържани 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като „куриер“, и друг 52-годишен варненец.

По същото време на територията на град Левски служители от ОД МВР-Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от Павликени – на 31 г. и 23г., за които е установено, че имат връзка към престъплението в Добрич.

Открити са веществени доказателства за подготовката и реализирането на измамата.

Четиримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока установяване и на други участници.

 На две от лицата са повдигнати обвинения и са с мярка “Задържане под стража”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *