Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добри хора протегнаха ръка на полицая от Добрич Христо Кунчев (снимки)

Хора с добри сърца изпълниха концертна зала „Добрич”, за да дадат своята подкрепа на полицая Христо Кунчев, който има нужда от животоспасяваща операция. За да му бъде извършена бъбречната трансплантация са нужни 40 000 долара. Приходите, събрани от благотворителния концерт тази вечер увеличиха шанса на Христо за живот.

Съвсем безвъзмездно в концерта се включиха народните певици Славка Калчева и Ваня Вълкова, оркестър „Лира” и малките гайдари.

Славка Калчева дори в недобро здраве, дойде, за да подкрепи Христо.

В залата бяха майката, дъщерята и съпругата на полицая.

Ваня Вълкова пожела на Ицо и цялото му семейство много сили и търпение. По-бързо да преодолее това препятствие и скорошно оздравяване.

„Благодаря, че приехте болката на нашето семейство във Вашите сърца”, сподели развълнуваната съпруга на Христо Дияна. Тя благодари на Мая Бърдарова, на Ваня Вълкова, Славка Калчева, на оркестър Лира и на прекрасните деца.гайдари, които се отзоваха на поканата и се включиха в благотворителния концерт.

Когато всеки помогне малко, става много, сподели Ваня Вълкова и съобщи, че приходите от концерта са 2 770 лева, по сметките на Христо вече са събрани 18 000 лева. Отец Петър съобщи, че в дарителската касичка пред залата са събрани 472 лева и покани присъстващите на благотворителния базар.

Благотворителните прояви в помощ на Христо продължават с благотворителното парти в ресторант „Резиденция”. То също е с участието на Ваня Вълкова и Славка Калчева, както и на група “Фантазия”.

Христо Кунчев е началник на Териториалната полиция в Добрич. Има 15-годишна дъщеря. Страда от автоимунното заболяване, което уврежда бъбреците му.  Единственият  шанс за Христо да живее е спешна трансплантация на бъбрек. Има донор и това е собствената му майка. В България обаче не се наемат да направят трансплантацията, тъй като донорът е в напреднала възраст и има риск. От турската клиника “Медикъл Парк” се съгласяват да направят тази трансплантация, колкото и да е рискова за майката. Необходими са обаче 40 000 долара, които са непосилни за едно семейство живеещи в нашата държава, наречена България. Затова близките му започнаха благотворителна кампания.

Пред „Монитор” съпругата на Христо Дияна Инанова, е споделила, че до момета са събрани 16 500 лева в двете дарителски сметки за Христо Кунчев.

Няколко са крупните дарители, които обаче са пожелали анонимност. Семейството изказва огромна благодарност на всички, станали съпричастни със съдбата на Христо и се надява наистина огромната сума от 40 000 долара да бъде събрана. „Специално искам да благодаря на бившите ни съседи от ж.к. „Балик”, бл. 54, вход А, които са събрали 4 000 лева за лечението на Христо”, подчерта Дияна.

Във фоайето на Органова зала е подредена изложба с картини дарени от отец Петър, всички приходи от продажбата им ще бъдат дарени. Също има и щанд с мартеници за продажба, ръчно изработени от съпругата на Христо

Все още не са отворени 17-те дарителски кутии на различни места в града.

Всеки, желаещ да дари средства, може да го направи на посочените сметка:

BIC UNCRBGSF

IBAN BG63UNCR70001523481712

Банка УниKредит

IBAN BG48UNCR70002523468756

Христо Атанасов Кунчев

c