Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Българин спечели златен медал за отстрелян ловен трофей край Балчик

Муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра и 217,9 точки по системата CIC, е бил отстрелян през почивните дни в ДЛС-Балчик, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

Български ловец е успял да отстреля чудесния животински екземпляр, като заедно с красивия трофей, той ще получи и златен медал. Според ловните специалисти в стопанството животното е десет годишно, много добър екземпляр, с изключително симетрични рога.

Все повече българи се интересуват от лов на муфлони. През тази година от ДЛС-Балчик могат да предложат поне още две животни с показатели като на отстреляното в края на миналата седмица. Вече има запитвания, така че скоро стопанството може да подобри някой от собствените си рекорди, споделят от държавното дружество.

"Смятаме след 2-3 години да атакуваме националния рекорд. Въпрос на време е муфлон отгледан в нашето стопанство да оглави класацията и рекорда на бившия първи да бъде подобрен" - коментар на инж. Калинка Тодорова - директор на ДЛС-Балчик.

През 2015г. и 2016г. на територията на ДЛС - Балчик, са били отстреляни два муфлона, оценени по системата CIC съответно с 226,9 точки и 235 точки - на второ и трето място в Националната класация за муфлон. Националният рекорд за този вид е от 1986 г. и се държи от Тодор Живков - с животно, отстреляно в ДЛС - Воден.

c