Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В „Терма Еко” в Кранево уникална криосауна възстановява и топи килограми със студ

Футболистите на ЦСКА София бяха гости на петзвездния хотел Терма Еко в Кранево и проведоха своята рехабилитация и възстановяване след мача с Черно Море, Варна, съобщиха от елитния комплекс.

5 -звездният спа център и професионалният му екип помогнаха на футболистите да се възстановят след мача. Футболистите използваха процедурите на криосауната, благодарение на която всички спортисти успяват да се възстановят забележително бързо след тежки тренировки.

С криосауна поддържа формата си дори футболистът Кристиано Роналдо.

От криотерапията могат да се възползват и всички, които искат да са в добро здраве, с добра имунна система и, не на последно място – криосауната е подходяща и за всички, които искат да отслабнат.

Криотерапията се прилага изключително лесно. Използващите услугата влизат в крио кабината, представляваща вертикална кабина с отворен таван. Главата на пациента е извън кабината от врата нагоре, а тялото няма директен допир до стените на уреда. Тялото се подлага под въздействието на охладен азотен газ с температури между -150 и -180°С. Въпреки ниските градуси, вътрешната телесна температура не се променя, а се изстудява само повърхностния слой на кожата. В следствие се получават огромен брой здравословни ефекти без опасност от замръзване на тялото. Процесът е твърде кратък за да причини сериозен дискомфорт на клиента. Продължителността на една сесия е не повече от четири минути, което прави метода лесен за въвеждане в забързаното ежедневие на всеки човек.

Криотерапията е функционален метод за терапия на множество физиологични състояния. Тя намира приложение както в козметиката и естетика, така и в спорта  и при лечението на многобройни здравни проблеми.

Особенo добре се чувстват в криосауната спортистите, които, благодарение на принципа на „замразяване“, успяват да се възстановят забележително бързо след тежки тренировки.

Григор Димитров продължава подготовката си и се възстановява след тежките занимания като залага също на криотерапията в криосауна. С криосауна поддържа формата си дори футболистът Кристиано Роналдо.

С всяка процедура с криосауната се изгарят до 1000 калории, което означава, че за 20 процедури човек може да отслабне със 7-10 килограма, ако съчетае криосауната с правилен начин на живот, категорични са специалистите.

c