Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Събраха 824,63лв. жълти стотинки за ново родилно легло за болницата в Добрич

За пет месеца от жълти стотинки са събрани 824,63лв. за каузата на инициативата „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич”, съобщиха организаторите. Средствата са събрани, благодарение на много добри хора. Кампанията продължава, като целта е да се наберат средства за закупуване на ново родилно легло за АГ отделението на болницата в Добрич.

Засега няма информация на каква стойност са събраните пластмасови капачки.

Припомняме, че през септември миналата година, благодарение на инициативата, бе закупен нов пациентски монитор за наблюдение на родилки след секцио. Той бе дарен на отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Добрич.

Нов апарат за родилното отделение в Добрич от “Капачки за благотворителност”

След това бе решено новата кауза на „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич” да е закупуването на ново родилно легло. Тогава началникът на отделението д-р Ивайло Петев обясни, че към момента в отделението има три такива легла, но те са много остарели. Д-р Петев обясни, че оборудването на една родилна зала възлиза на 25-30 хиляди лева, като най-скъпо е родилното легло. Подходящ вариант може да се осигури на цена между 10 и 15 хиляди лева. „То ще се ползва от раждащите жени в нашата болница, за да бъде този процес по-малко травмиращ за майките”, сподели д-р Петев. Обясни, че желанието на ръководството е да се подменят и трите родилни легла, но искат началото да бъде поставено с поне едно.

Желаещите да се включат в инициативата вече могат да се включат както с предаване на пластмасови капачки, така и на жълти стотинки. Пунктовете  за събирането им са в двата магазина на фирма „Веник”, фото „Подлеза”, оптика „Алта” /площад „Свобода”/, детски кът до хотел „България”, склад в т.нар. „Търговия на едро”.

c