Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Нов водопровод, но не под, а над земята в Добрич

С нов водопровод, но не под земята, а над нея, се сдоби  жилищен блок в Добрич, съобщава btv.bg. За необичайния начин да получават вода сигнализирали живеещи в блока по бул. "25 септември" №37.

До странното съоръжение се стигнало след подмяната на уличния водопровод по проекта за воден цикъл.  За изненада на хората в блока водата в апартаментите им секнала.

Тогава от ВиК дружеството решили да ги включат с маркучи през мазетата. Вече две седмици хората нямат отговор нито от фирмата,  която е подменила тръбите в района, нито от ВиК дружеството.

Според ръководителя на проекта за водния цикъл на Добрич при подмяната на тръбите отклонение към блока не е имало. Затова сега водното дружество трябва да изгради връзката.   

"Влязохме във връзка с ВиК-а, те наистина са търсили домовото отклонение, доколкото разбрах не са го намерили и затова са направили тези временни водпроводи", каза инж. Живко Неделев, ръководител на водния цикъл в Добрич.

Според шефа на ВиК-а пък отклонението трябва да бъде направено по проекта за водния цикъл.

"Би трябвало, както са включени другите абонати по тая улица, така да бъде включен и този блок. Не е е този редът за доставка на вода. Кара се въздушно ток, интернет, кабели, но не и вода”, заяви Тодор Гикински, управител на ВиК- Добрич.

А докато институциите си прехвърлят отговорността, хората се молят въздушният им водопровод  да издържи, та поне вода да имат.

Източник: btv.bg

c