Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Днес "Добруджа 07" посреща "Миньор", на крачка от третото място в Суперлигата

Днес от 18:00 ч. в спортна зала "Добротица", волейболистите на "Добруджа 07" предстои да се изправят срещу последния в Суперлигата - съставът на "Миньор", в мач от 18-и кръг на шампионата при мъжете.

Състезателите на Пламен Христов нямаха проблеми в първата си среща с перничани през този сезон, като записаха победа с 3:0 гейма в седми кръг. В момента, добруджанци са пети в таблицата, с актив от 36 точки (11 успеха, 6 поражения). Перничани, водени от Петьо Драгиев, заемат твърдо последното 12-о място, с едва 6 точки (2 победи, 15 загуби).

Моментната ситуация за "Добруджа 07" е изключително интересна, тъй като "сините" вчера победиха с 3:0 "Дея спорт Бургас" и с 12 победи и мач повече изместиха добричлии от четвъртата позиция. Това, че днес "зелените" няма да пропуснат да вземат победата, е вън от съмнение. По този начин момчетата на Пламен Христов не само ще се прескочат "Левски", но ще са с по-добър резултат и от "Монтана", като по този начин ще се наредят на трето място във временното класиране.

За това, дали ще останат на него, от решаващо значение ще е изхода от срещата между намиращите се в подем "Монтана", които обаче гостуват на "Пирин". Способни ли са благоевградчани, намиращи се на комфортната седма позиция, на изненада - предстои да стане ясно едва след края на срещата, която ще се играе в утрешния ден от 18:00 ч. в зала "Септември".

Източник: bgvolleyball.com

c