Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Празника на виното и любовта отбелязват в гимназията по туризъм в Добрич

Днес атмосферата в гимназията по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич е по-особена и вълнуваща, всички са усмихнати, защото отбелязваме Деня на виното и любовта, сподели директорът Нели Апостолова.

Най-малките ученици от осми клас си разменят Валентинки, по-големите си уреждат срещи, а тези които имат учебна практика, приготвят тематични ястия,десерти и маси за празника.

На втория етаж в кабинета по сервиране  е основната презентация, подготвена от учителите по професионална подготовка инж. Диана Иванова и инж. Ивелина Георгиева.

Тя е по темите „Бит и трациии, нови тенденции, професионална дегустация на вина, декантиране и сервиране на вино“, „Традиционна трапеза за Трифон Зарезан - оформена и декорирана от Максим Емилов от  дуалните готвачи от 11-г клас и  презентирана от Мира Добринова от 12-б клас, специалност Кетъринг“. Представят се и нови тенденции - Заредена и украсена  маса за влюбени  на  свети Валентин-представят 11-б клас, професия Кетъринг.

Новите дуални ученици от 8-б, специалност „Кетъринг“, са подготвили изобилие от Валентинки по тяхна идея и оформление.

Предвидена е професионална дегустация на вино и кетъринг под ръководството на Диана Иванова. Те ще представят професионално тристепенно  дегустиране на  вино с подходящи неутрализиращи хапки.

Декантиране и сервиране на вино-от Сузан Юкселова от 12-г професия Сервитьор –барман с  ръководител г-жа Ивелина Георгиева.Бъдещата абитуриентка  демонстрира основни правила за сервиране на червено вино.

Сладкарите от 12-г клас, приготвят шоколадови изкушения, подходящи за влюбени, както и за винени дегустации.

c