Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Крупен руски инвеститор проучва възможностите за завод в област Добрич

Областният управител Красимир Кирилов и неговият заместник Красимир Николов се срещнаха и разговаряха с представители на руската фирма „Пластик Републик“, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Поводът за срещата бе заявен интерес от страна на представителите на фирмата за възможностите за изграждане на производствени мощности на територията на областта.

Представителите на руската фирма запознаха домакините си със своето производство. Красимир Кирилов обеща съдействие на инвеститорите.

Историята на фирмата "Пластик Републик" започва през 1996 г., когато се формира първата продукция и компанията навлезе на пазара с малка линия домакински стоки.

Днес Plastic Republic е най-големият производител на домакински пластмасови изделия. Продуктите са представени от 8 марки, всяка от които е лидер в своята област. Делът на компанията на руския пазар е около 20%, става ясно от сайта на компанията.

Продуктите на компанията могат да бъдат намерени на рафтовете на почти всички руски вериги хипермаркети, супермаркети, както и в магазини за дома, детски стоки и ремонти.

c