Крими

Двама серийни насилници над жени в Добрич, задържа полицията

След специализирана полицейска акция, са били разкрити и задържани двама насилници, извършвали поредица от насилствени грабежи – основно над възрастни жени, на територията на град Добрич, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Спец-акцията е била проведена на 12 и 13 февруари, след което полицията успява да задържи двамата извършители – 24-годишен мъж от с. Сноп, обл. Добрич и 19-годишен мъж от град Добрич, криминално проявени, и двамата известни на МВР.

В хода на работа до момента е установено, че двамата са извършители на четири грабежа, извършени на територията на град Добрич – за времето от 4 май 2018 г. до 25 януари 2019 г.:

  • Грабеж извършен на 4 май 2018 г, около 23:15 часа по бул. „Русия” в град Добрич. Чрез използва на груба сила, същите събарят на земята 66-годишена жена, отнемат дамската ѝ чанта с намиращите се в нея сума пари, лични документи и вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания.
  • Грабеж, извършен на 5 май 2018 г., около 12:30 часа  по ул. „Волга” в град Добрич. Чрез използване на груба сила, мъжете събарят на земята 73-годишна жена от град Добрич и отнемат от владението й дамска чанта с намирашите се в нея сума пари и лични вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания и кръвонасядания.
  • Грабеж, извършена на 17 януари т.г., около 20:40 часа по ул. „Волга” в град Добрич. Чрез издърпване, е отнето от владението на 53-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея лични вещи и сума пари.
  • Грабеж, извършен на 25 януари т.г., около 20:35 часа по ул. „Вардар” в град Добрич. Чрез издърпване е отнето от владението на 72-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея два броя мобилни апарата, документи и сума пари.

От последвалите процесуално-следствени действия са открити и част от вещите, отнети и укрити от извършителите.

Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *