Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Младеж от социален дом в Добрич ще участва във форум на ООН във Виена

20-годишният Стефан Недялков, който е израснал в социален дом и живее в Преходно жилище в Добрич, ще вземе участие във форум на ООН във Виена от 18 до 23 февруари. Темата на форума е "Нулева толерантност към социалната изолация на хората с увреждания" - Zero conference. България ще бъде представена от общо трима младежи.

Стефан Недялков и останалите потребители на социалната услуга в Добрич, освен със специалистите на Преходното жилище, си сътрудничат успешно с екипа фондация "Лумос", което води до добрите резултати в социалната им адаптация.

Преходно жилище - Добрич съществува от началото на 2010 година. Това е типична социална услуга "на изхода". Потребителите се настаняват за определен период от време, като всеки случай се разглежда индивидуално. За времето на престоя си в тази услуга, младежите-потребители трябва да се подготвят за самостоятелен живот, получавайки педагогическа и психологическа подкрепа от екипа на Преходно жилище. За изминалите, близо десет години, през тази услуга са преминали 32 младежи. Голяма част от тях се реализират успешно, а двама  продължават образованието си във висши учебни заведения.

c