Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Разследван за жестоко убийство в Добрич остава зад решетките

Окръжният съд в Добрич остави без уважение молбата на мъж от  село Лозенец, община Крушари, за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“.

34-годишният П.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 21 срещу 22 юни 2018г. , умишлено е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Припомняме, че убийството на 69-годишния мъж от Добрич е извършено в дома му в кв. „Балик“, а аутопсията показала, че върху гръдния му кош е скачано. Счупени са ребрата му и лъчевата му кост, пробити били и белите му дробове. Най-вероятно, убиецът ще бъде съден за убийство по особено мъчителен начин.

В проведеното съдебно заседание адвокатът му изтъкна, че задържаният не е в добро здраве и има заболявания, които са несъвместими с условията за живот в местата за лишаване от свобода. Представителят на прокуратурата възрази, че мъжът изтърпява мярката си в затвора във Варна, където при необходимост би могъл да получи медицинска помощ.

          След като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, Окръжният съд счете, че към настоящия момент не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение.

          В определението си съдът посочва, че все още е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към разследваното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Реална остава и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление.

          Определението на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.

c