Водещи новини - дясно Образование

Отваря системата за прием в детски ясли и градини в Добрич

Системата за електронен прием в детски ясли и градини в Добрич (https://kids.dobrich.bg) отваря в 12 часа днес. Обявени са свободните места в детските заведения, информират от Общината.

В детските градини има свободни общо 120 места. Най-много – 12, те са за смесената група в ДГ № 26 „Звънче“, следвана от ДГ № 24  “Приказен свят“ с 9. Две са градините, в които няма нито едно вакантно място – ДГ № 8  „ Бодра смяна“ и ДГ № 9„ Пчеличка“.

22 са местата в детските ясли. Най-много – по пет, те са в Детска ясла 4 „Щастливо детство”ул.Вардар № 54 и Детска ясла 5 „Пролет”ж.к. „Дружба I”. Няма възможност за прием само в Детска ясла 4 „Щастливо детство”ул. Л. Каравелов № 55.

Родителите, които желаят децата им да постъпят в детска ясла през февруари, март и април 2019 г., при попълване на заявлението за участие в класирането, което ще се проведе през този месец в графа „месец за участие в класирането“ трябва да посочат февруари 2019 г.

От Общината напомнят, че прием е за попълване на свободни места за учебната 2018/2019 година. Заявленията на неприетите деца са изчистени от системата във връзка с Общия регламент за защита на личните данни. Родителите на чакащите класиране и неприетите деца трябва отново да попълнят заявления за прием за учебната 2018/2019 г.

Системата ще е отворена за регистрация и редакция на заявления до 15 февруари, включително. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 18 февруари. Записването на класираните деца ще става от 19 до 28 февруари.

През май започва приемът за новата учебна 2019/2020 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *