Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Благотворителен концерт набира средства за спешна операция на полицая от Добрич Христо Кунчев

Благотворителен концерт в помощ на полицая от Добрич Христо Кунчев, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация, ще се проведе на 21 февруари от 19 часа в концертна зала „Добрич”. В него ще участват народните певици Ваня Вълкова и Славка Калчева, както и оркестър „Лира”.

Нека заедно да се съберем и помогнем за една добра кауза, нека спасим един човешки живот, призовават организаторите от Клуб за народни танци "Жътвари".

Покани за концерта на цена от 5 лева могат да се закупят предварително от понеделник до петък от 18:00 до 20:30 ч. в залата на Клуб за народни танци "Жътвари" която се намира в спортната зала на Международният колеж, телефони за връзка 0895092400, 0886577604

Спешно Христо трябва да събере 40 000 долара, които са необходими за бъбречната трансплантация, която трябва да бъде извършена в клиника в Турция.

Полицай от Добрич спешно се нуждае от 40 000$ за бъбречна трансплантация в Турция

Христо Кунчев е началник на Териториалната полиция в Добрич. Има 15-годишна дъщеря.

През март и август на 2018-та година са му направени биопсии в София. “През март лекарите, които изследвали биопсията, не си свършиха работата, както трябва и казаха, че нищо му няма на бъбреците. На втората биопсия обаче откриват автоимунното заболяване, което уврежда бъбреците му. Разчетоха отново биопсията от март месец и се оказа, че още оттогава е имал тази диагноза- амилоидоза”, споделя съпругата му.

Единственият  шанс за Христо да живее е спешна трансплантация на бъбрек. Има донор и това е собствената му майка. В България обаче не се наемат да направят трансплантацията, тъй като донорът е в напреднала възраст и има риск. От турската клиника “Медикъл Парк” се съгласяват да направят тази трансплантация, колкото и да е рискова за майката.

Необходими са обаче 40 000 долара, които са непосилни за едно семейство живеещи в нашата държава, наречена България.

Затова семейството стартира дарителска кампания.

“Моля всички близки, роднини, приятели, познати и непознати, помогнете ни да съберем сумата и да съм спокойна, че съпругът ми ще е здрав и независим човек! Че ще отгледаме до старини дъщеря си и ще се радваме и на внуци- заедно! Нека помогнем на един човек, жаден за живот!”, апелира съпругата на Христо.

Който желае, може да помогне, като приведе сума по желание по следната сметка:

Банка Уникредитбулбанк BICкод UNCRBGSF IBAN BG48UNCR70002523468756

Титуляр : Христо Атанасов Кунчев,  тел.0885/321032

c