Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Само за ден се събраха близо 3000 лева за експертизата по делото срещу „Русгеоком”

Много хора от цялата страна се отзоваха на призива за помощ за делото да опазим Добруджа жива, съобщи за Про Нюз Добрич инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“. Тя е един от тримата граждани, които са страна по делото във Варненския административен съд във връзка с намеренията на „Русгеоком БГ” ЕАД да добиват газ в района на Генерал Тошево.

По решение на съда от 15 януари, 20 пъти бе завишен депозитът, който страните по делото трябва да внесат за назначената комплексна съдебно-техническа експертиза. Така тримата граждани трябва да довнесат още 5700 лева, които са непосилни за тях.

Съдът вдигна 20 пъти депозита на протестиращите срещу добива на газ в Добруджа

„Живеем във време, което вече е било - времето на Левски, Ботев и Бенковски.
Превръщат ни в тях. Но ние, както тогава сме заедно с Вас, с българския народ. Нека покажем на едни жалки присъстващи на тази прекрасна земя, че не е тяхна, а наша Родина”, призова инж. Казакова. И се обърна към българския народ за помощ.

Само за ден по обявените сметки и в кутиите за дарения, поставени в обекти в Добрич, от приятели и познати са постъпили общо 2 340 лева и 318 евро, съобщи още тя.

Във връзка с изискванията на Закон против прането на пари, е необходимо като основание при внасянето на даренията да се попълни графа "Основание" с текст: "адм. дело 1060/2018 ВнАС на 3-ти състав "

Даренията могат да се направят по сметки

1. Дона Костадинова Пикард
BG75RZBB91551007602906 Райфайзен RZBBBGSF сметка в лева

за преводи от чужбина във всяка валута
чрез PAYPAL pickarddona@gmail.com Dona Pickard

2. Синтия Трифонова Недялкова
BG18BPBI79384061168701 Пощенска банка BPBIBGSF сметка в лева

дарения в брой

• кутии за дарения в магазини и обществени обекти в Добрич .Носят знака на групата "Добруджанци срещу добива на газ в Тошевско!"
До кутията е поставено кратко обяснение, че парите ще са нужни за заплащане на разходите по административно дело 1060 /2018 на Варненски административен съд.
Събраните суми ще се отчитат отделно от парите по сметките.

Обектите в Добрич :

- Магазин "Мартини"
- Офис 102 на Сан Стефано № 2
- Газстанциите на "Атанасов Груп"
- кутии до касите на EasyPay
- Магазин "Скития" бл. "Добруджа" бул. "Добруджа"
- магазин "Хиполенд"

Да покажем, че сме добри, че можем добре да се самоорганизираме, че ни е грижа за Земята ни и че няма да ни откажат, призовават организаторите на кампанията.

c