Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Играят "Хлапачката от 13-ия етаж" в Добрич (+15)

Днес от 19:00 ч. в Концертна зала на Младежки център - Добрич, гостуват Моника Угренова и Ивайло Захариев с театралната постановка „Хлапачката от 13-ия етаж“ от Мирча М. Йонеску.

  • Режисьор Съби Събев
  • Сценография: Наталия Гочева
  • Спектакълът не е подходящ за лица под 15 годишна възраст!

Това е спектакъл, който ни отваря врата към душевния свят на съвременните подрастващи хлапета. Спектакъл за техните родители, учители за тези, които са "загрижени за младите". Дали ще продължим да подценяваме проблемите им, след като го гледаме. Линда, която е тийнейджър, ще сподели със зрителите защо се чувства "отрепка на обществото". Дали психологът, поел нейното лечение ще успее да намери път към нея и да и помогне...

Спектакъл за тийнейджъри...Спектакъл за подрастващите, спектакъл за родителите и учителите...Спектакъл, който ще ни накара да се замислим. Спектакъл, който ще ни отвори вратичката, през която да влезем в душевния свят на съвременните подрастващи хлапета. Дали ще подценим проблемите им, след като го гледаме? Дали "Държавата", в лицето на управляващите ще разпознае някъде себе си?

"Добре дошъл в моята стая ! Аз съм Линда ! Днес на 13.05 в 13 часа навършвам ...колко години? 13...Страхотно ! Днес 13-ти, 13 часа, 13 години....... На кой етаж ? Точно така- на 13 –тия....Плаши ли ви тази цифра ? Мен не ме плаши ! Понеже не живея в Америка... Мислите ли, че аз съм отрепка на обществото..."

c