Крими

Затвор от 4 години за шофьор от Добрич, причинил смъртта на съпрузи

Окръжният съд в Добрич е наложил ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на подсъдим, причинил катастрофа с двама загинали на място и един пострадал. На подсъдимият е било отнето и правото да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години, съобщиха от пресцентъра на ОС -Добрич.

27-годишният А.А. от Добрич е бил признат за виновен в това, че на 24 октомври 2017г. по пътя Добрич – Генерал Тошево, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама съпрузи от село Горица, както и средна телесна повреда на 18-годишната им тогава дъщеря.

Делото е разглеждано по реда на съкратеното съдебно следствие, заради изцяло признатата от подсъдимия вина, свързана с фактите, изложени в обвинителния акт.

Прилагайки процедурата съдът е намалил първоначално наложеното му наказание от 6 години с една трета. По този начин, обвиняемият ще търпи 4-годишната ефективна присъда, която съдът е постановил, въпреки исканото от прокуратурата минимално условно наказание от 3 години, при предвидени в закона за това престъпление от 3 до 15 години.

Тежката катастрофа е станала около 16.30 часа на посочената дата, когато мъжът пътувал в посока от Генерал Тошево към Добрич. Поради движение с превишена скорост той загубил контрол над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно движение, в която в този момент се движела колата на пострадалите.

Пристигналите незабавно на мястото на инцидента екипи на полицията, пожарната и спешна медицинска помощ, установили смъртта на двамата съпрузи, а дъщеря им, която пътувала на задната седалка в колата, била откарана в добричката болница с множество увреждания. По делото е установено, че причинените на момичето наранявания са довели впоследствие до трайно затруднение на движението на десния й крак за период около 5-6 месеца, на лявата й ръка за период от около 2-3 месеца, както и на дъвченето и говоренето  й за същия период.

Непосредствено преди настъпване на произшествието скоростта на движение на управлявания от подсъдимия автомобил е била около 117.98 км/ч., при максимално допустима 90 км/час. Автомобилът на пострадалите се е движел със скорост около 42.04 км/час. Според заключението на тройна съдебно автотехническа експертиза, подсъдимият е имал възможност да предотврати удара, ако е упражнявал постоянен контрол над управлението и не е навлизал в лентата за насрещно движение.

От данните по делото е видно, че мъжът е правоспособен водач, но е нарушавал многократно правилата за движение по пътищата и спрямо него има наложени административни наказания по Закона за движение по пътищата.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Follow Me:

Related Posts

  1. Gospod zabavya no ne zabravya dano i toy dane moje svoya rojba da gusne na svoy deca danese zaradva ako ima bok toy vijda zllzite na chetiri deca raka da stne prd nego che cyal jivot dane moje da pemine 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

  2. As edno nemoga da razbera toi e obil 3 jenata beshe Bremena v 8 mesec. Tova e Palna podigravka a tiq 4deca kvo shte pravqt bez maika i bashta nai malkata do onia den placheshe i tarsishe roditelitesi i ot tova na Göre 4godini zatvor balgaria nikoga nqma da se opravi tova ne oznachava Che kato e arendatotor kvo sere zlatoli obiec e toq pederas ot selo chamorliii dano gospod da ne ti dade deca i semeisto obieccccc takav😭😭😰

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *