Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Много партньорства в Добруджа създаде клуб „Мило ми е, драго ми е“ от Испания

 С много вече утвърдени и нови партньорства се завърна от посещението си в родната България председателят на фолклорен добруджански клуб „Мило ми е, драго ми е“ Меглена Кривчева.

„Ние от фолклорен добруджански клуб „Мило ми е, драго ми е“, всъщност бяхме решили след празниците малко да си починем, за да съберем сили и да се подготвим психически за една нова, вълнуваща и пълна с интересни фолклорни събития предстояща година. Но, както обикновено се случва, вместо това, реализирахме един месец, изпълнен с важни срещи, ползотворни разговори и много нови идеи и подкрепа от различни институции, организации и клубове, при това от родна Добруджа.

Добруджанци заедно посрещнаха новата година в Памплона, Испания

Председателят на клуба, г-жа Меглена Кривчева, се прибра в България, в родния си край, но вместо очакваната почивка със семейството си, времето се превърна в едно непрекъснато пътуване, посещения и работни срещи.
С присъщата си неподправеност и обич към това, което прави, тя успя да посети почти всички основни градове в Добруджа и да осъществи редица срещи с държавните институции по места. Г-жа Кривчева се срещна лично и представи целите и предстоящите нови инициативи на фолклорния добруджански клуб за 2019 година, споделят от клуба.

Оттам посочват, че при пребиваването си в България Меглена Кривчева, родом от село Паскалево, се е срещнала с кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, който беше и специален гост на първия Добруджански събор в Испания. Провела е срещи с народния представител Даниела Димитрова и заместник-областните управители на Добрич Красимир Николов и Живко Желязков, с Галина Миткова – началник отдел „КАО“ и пиар на Община Добрич, Снежана Дянкова – Директор ДЦПЛУ, гр. Девня, Миглена Василева от отдел АИПО на Община Девня, Дарина Колишева – секретар на Община Каварна, Пламен Желязков – зам. кмет на град Тервел, Валентин Димитров – кмет на гр. Генерал Тошево, Николай Aнгелов – кмет на Балчик, д-р Йорданка Стоева-Йорданова – председател на Общински съвет, Шабла, както и с кметовете на с. Стефан Караджа –Николай Станчев и с. Българево –Георги Георгиев.

„Всички длъжностни лица останаха впечатлени и радостни от факта, че нашия клуб се опитва да поддържа духа на Добруджа толкова далеко зад граница и изявиха желание и готовност да съдействат за присъствието на повече фолклорни клубове от съответните общини в Добруджа на събитията, организирани от нас в Испания”, посочват от клуба.

Фолклорен клуб ще прославя Добруджа в Испания

От там информират, че председателят на добруджански клуб „Мило ми е, драго ми е“ е посетила репетициите на някои от големите ансамбли и фолклорни клубове в Добруджа, като ПФА „Добруджа“, ФТА „Добротица“, Клуб за народни танци „Пъстър хоровод“, Ансамбъл „Добруджа“ – гр. Силистра, а също и с Арт-център „Палитра“, ФТК „Хорце“, фолклорен танцов клуб „Веселчани“. Тя е провела разговори с техните ръководители и хореографи, за съвместни бъдещи проекти в България и чужбина. ”Надяваме се всички тези прекрасни хора да намерят време и възможност и да посетят нашия втори Фолклорен Добруджански събор в Испания през 2019 година”, споделиха още от клуба.

От там подчертават и ползотворните контакти, осъществени от Меглена Кривчева с добруджански регионални медии. Сред тях и сайтът ПроНюз Добрич, който вече отразява всичко, свързано с Фолклорен добруджански клуб „Мило ми е, драго ми е“ - гр. Валенсия, Испания.

„Срещнахме искрено разбиране, одобрение и подкрепа в очите на всички и това ни дава още по-голяма увереност, че сме на прав път и че това което правим си заслужава”, споделиха още от клуба, който си е поставил за цел .

c