Бизнес

“Албена” АД с уведомление за акционерите

Във връзка с публикувана  на страницата на Министерство на финансите „Концепция за личните сметки на физически и юридически лица“ и последвалата я медийна кампания, както и зачестилите в последните дни запитвания от акционери на дружеството, от “Албена” АД разпространиха специално уведомление до своите акционери.

В него се казва, че публикуваната на 16 януари Концепция за личните сметки на физически и юридически лица е предложена за обществено обсъждане в срок до 15 февруари. Тя не е приета, съответно не са приети промените в законодателството, които са посочени в нея.

Концепцията няма силата на закон или друг нормативен акт, който да поражда задължения за акционерите на “Албена” АД.

“Към настоящия момент за акционерите на “Албена” АД не възникват задължения за преместване на акциите им от регистър А на Централен депозитар АД към регистър Б /подрегистър на инвестиционните посредници/ на Централен депозитар АД.

Ръководството на “Албена” АД ще продължи да заплаща на Централен депозитар АД дължимите такси за водене на регистър на акционерите на дружеството в регистър А, в който не се дължат такси от страна на акционерите”, се посочва още в уведомлението.

Припомняме, че, според Концепцията, разработена от Министерство на финансите, предлага на обществено обсъждане през следващите 30 дни  каква да бъде съдбата на т.нар. “спящи” акции от приключилата преди повече от 20 години масова приватизация.

Държавата планира да изземе акциите, ако собственикът не ги е потърсил в срок от шест години.

 Информация за броя на акциите в Албена АД и полагаемия се дивидент може да получите в работно време на телефони :

  • 02/ 9516053
  • 02/ 9516670
  • 0579 / 62954
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *