Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

В Добрич пишат най-дългото любовно писмо

Жителите и гостите на Добрич имат възможност да се включат в писането на най-дългото любовно писмо. За поредна година кампанията се организира от книжарници “Хеликон”.

Всички желаещи имат възможност до 10 февруари да се включат в създаването на най-дългото любовно писмо в България. Необходимо е само да оставят своите лични послания към любимите хора върху специални хартиени свитъци в книжарници "Хеликон" в цялата страната.

Досега инициативата се е провеждала три пъти, като във фокуса са романтичните заглавия на издателство “Кръгозор”. През 2009 г., 2010 г. и 2012 г. това са съответно „Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже”, „Бленувам те. Любовни писма на велики българи” и „100 сонета за любовта“ от Пабло Неруда.

Градът, в който е изписанo най-дългото писмо, получава приза „Романтичната столица на България“. Първата година това бе Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, след това Велико Търново с 30 м, а през 2012 г. призът отново се върна в Бургас с внушителните 50 м.

“Поводът тази година да продължим романтичната традиция, която създадохме заедно, е луксозната книга „В градините на любовта” от Халил Джубран, която излезе на 28.01.2019 г.”, казаха организаторите.

Писането ще се проведе във всички книжарници „Хеликон“. То започна на 29.01. (вторник) и ще завърши на 10.02. (неделя) в края на работния ден. На 13 февруари в книжарница „Хеликон-Витоша” в София ще се състои премиера на книгата „В градините на любовта”, а писмата ще бъдат публично измерени и ще бъде обявен градът – романтична столица на България за 2019 г.

c