Водещи новини - дясно Добричка Общество

Множество аварии оставиха с. Паскалево близо седмица без вода, носят с водоноска

Близо седмица село Паскалево е без вода, алармираха читатели на Про Нюз Добрич.

“От миналия петък следобед от “ВиК Добрич” започнаха да спират водата. В събота спря навсякъде в селото. Днес отново е петък, това е една седмица без вода”, коментира кметът на селото Живко Желев. Провел е разговори с ръководството на „ВиК Добрич“. Оттам са обяснили, че миналата седмица са спрели цялото трасе от Оброчище, откъдето се снабдява и Паскалево, за да се осигури вода за с. Безводица, което също в продължение на дни бе останало „на сухо“. Впоследствие са избили множество аварии. Дори и до някои от селата по трасето, като Царевец и Овчарово, водата да стига за час-два, то до Паскалево, което се намира във висока част, тя не достига.

В Паскалево живеят около 700 души, има и няколко семейства с бебета. Проблемът е критичен и за стопанство, в което се отглеждат 110 животни едър рогат добитък.

Населеното място  няма собствен водоизточник, а наличните кладенци не са ползвани от 25-30 години. Единственият вариант за жителите на селото е минералната вода от магазина.

Днес Желев е потърсил съдействие от кмета на Община Добричка Тошко Петков. Осигурена е водоноска, но водата от нея е само за санитарни нужди. Утре отново ще има водоноска, за да могат да получат вода и хората, които днес са били на работа.

Кметйт има уверението на водното дружество, че се работи по отстраняване на авариите и възстановяване на водоподаването. Опасенията му са, че това 60-годишно водопроводно трасе ще създава и занапред проблеми на цялата област.

Снимка: Фейсбук

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *