Водещи новини - дясно Каварна Общество

Удължиха срока за строителство в Каварна до края на юни

Забраната за строителство в курортните територии и ваканционни селища на територията на Община Каварна през тази година ще важи от 30 юни до 1 октомври.

Това реши на днешното си заседание Общинският съвет на Каварна, който подкрепи с мнозинство предложението на кмета Нина Ставрева.

За решението имаше 1 глас „против” и 1 „въздържал се”  се общинските съветници от ГЕРБ Йордан Стоянов и Адриян Ялнъзов.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие се забранява извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври. Като изключение е предвидено Черноморските общини самостоятелно да определят периода и териториите, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи през курортния сезон.

В докладната си кметът посочва, че активният туристически сезон на територията на Община Каварна е от 30 юни до 30 септември.

В тази връзка е определена и строителната забрана за периода 30 юни-1 октомври. В решението се посочва също, че забраната не се отнася за ремонтни дейности на линейните обекти на техническата инфраструктура, строителство на обекти с национално значение, такива с регионално значение и обекти, финансирани по оперативни програми със средства от ЕС и с бюджетни средства от община Каварна и държавата.

Строителни и монтажни работи по време на забраната се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности.

Припомняме, че миналата година Община Каварна закъсня с вземането на такова решение, което направи едва на 16 май и това доведе до оспорване от областния управител и съдебни дела.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *