Образование

Училищен екип от Добрич с участие в международен медиен проект в Унгария

Екип от преподаватели и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ са взели участие в първи етап от проект „Силните и слабите страни на медиите“ по Програма „Еразъм+“, провел се в унгарския град Кьосег – в периода 20 – 25 януари, съобщиха от ръководството на училището по изкуства в Добрич.

Ето какво сподели след завръщането на проектния екип от Унгария, Геновева Тодорова – Главен учител МО “Чужди езици”, в учебното заведение:

Всички участници от страните-партьори – България, Исландия, Германия, Хърватия и Унгария бяха топло посрещнати от екипа на проекта и директорът на гимназия „Никола Джуришич“. Цялата група се включи в забавни дейности за опознаване и сприятеляване. По-късно учениците, разпределени в международни екипи, изготвиха постери, с които представиха резултатите от предварително проведено изследване сред широк кръг хора за използването на медиите, представиха своето училище, град и държава.

Много приятно впечатление на всички направи импровизираното изпълнение на момичетата от училището по изкуства на песента „Хубава си , моя горо“. И макар другите участници да не разбираха текста, всички почувстваха емоцията и се развълнуваха искрено.

Останалите работни дни бяха изпълнени с различни дейности: семинар на тема „Ролята на медиите“- как влияят те върху нашия живот, екипите изработиха мисловни карти и обобщаване на резултатите; представяне на традиционни храни и всяка страна подреди кътче с най-популярните ястия; уъркшоп по традиционни танци; ден посветен на Будапеща- уникална европейска столица; учениците изработиха модел на училищно списание, календар и видео, отразяващи преживяванията им през изминалите дни. Бяха проведени интервюта с гостите – учители и ученици, рисуваха се комикси по темата “Еразъм+“ в нашия живот“, включиха се интересни факти за страните-партньори, светски клюки и забавни факти. Българската група се докосна до културата, историята и духа не само на Унгария, но и на всички държави участнички в проекта- Исландия, Германия и Хърватия и не на последно място – създадоха приятелства за цял живот.”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *