Крими

Задържаха серийни телефонни терористи изнудвали жена от Ген. Тошево

48-годишна жена от гр. Генерал Тошево е била изнудвана от мъж, представящ се за служител на полицията. След специализирани действия, служителите на реда са успели да разкрият и задържат двамата, замесени в престъпната схема, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

На 29 януари, около 11:50 часа, пострадалата 48-годишна жена, е подала сигнал в полицията. След като длъжностните лица за взели показания, е станало ясно, че около 19:00 часа на 25 януари, жената е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за служител на МВР. Мнимият полицейски инспектор е заплашил жената, че дъщеря ѝ е претърпяла автомобилна злополука, като същевременно я е изнудил да предаде наличните пари, с които разполага. Малко по-късно, жената предава сумата от 2 100 лева на непознат мъж пред жилището си.

Благодарение на проведените бързи оперативно-следствени действия, са били разкрити и задържани извършителите на деянието – 57-годишен мъж и 31 годишен мъж, и двамата от с. Крушари, обл. Добрич. Установено е било, че двамата са съпричастни към общо три телефонни измами, извършени в края на месец януари 2019 г.

Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на задържаните продължава.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *