Водещи новини - дясно Общество

Сбогуваме се със стопанина на кафене “Старият Добрич” Мино Минов

Тъжна вест съобщи в профила си във Фейсбук Кафене “Старият Добрич” – днес, след продължително боледуване, на 66-годишна възраст, си е отишъл от този свят стопанинът на кафенето Мино Минов.

“Той направи кафенето средище за творците и почитателите на изкуството. В периода 2001 – 2005 година там ставаха събирания на артисти във вторник и петък, по-късно наречени „Бохемски вечери“. В един неформален кръг, без букети и поздравителни адреси, в кафенето се случваха доста неща, обединяващи хората в Добрич – концерти, премиери, литературни четения, спектакли. На 2 декември 2011 г., по инициатива на актьора Валентин Андреев-Рафе, се проведоха избори за кмет на “Стария Добрич”, на които кафенето бе единствена секция с /ф/урна за бюлетини.
Мино бе почитател на литературата и обичаше да събира пишещите хора около себе си. Той бе стълб и център на тези сбирки, широко скроен, работещ не за печалба, а за да го има това място с неговата специфика. Всеки гостуващ автор оставяше дар от своите книги за кафенето в “Стария Добрич”. Библиотеката съществува и до днес. Сбирките, премиерите и концертите продължават.

Благодарим на Мино за подкрепата през годините и му желаем светъл път сред звездите!”, споделят от Кафене “Старият Добрич”.

Поклонението ще се състои утре, 31 януари, от 11.00 до 12.00 часа в траурен дом „Харон“.

Поднасяме съболезнования на близките на Мино Минов.

В мир и светлина да пребивава душата му!

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *