Водещи новини Здраве

Няма кандидати за старши сестри в болницата в Добрич

Само по един кандидат за началник има за голяма част от отделенията, за които са обявени конкурси, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-директорът на МБАЛ д-р Бисер Ботев.

Конкурси се провеждат за шефове на отделенията по неонатология,  по нервни болести, по педиатрия, Първо отделение по вътрешни болести, Второ отделение по вътрешни болести,  Отделение по ортопедия и травматология, Отделение по диализно лечение.

Повече от един кандидат има само за ортопедично отделение, за останалите са по един. Има и нови кандидати, но всички са от работещите в болницата. Нито един външен кандидат не се е явил на конкурса, обясни д-р Ботев.

За старши сестри има подадени документи от четирима кандидати, но ще бъдат допуснати две, тъй като другите не отговарят на условията. За пет отделения няма кандидати за старши сестри. Там ще продължат да работят тези, които сега са там, обясни д-р Ботев.

„За цялата болница  ни трябват 65 сестри. Можем да вземем на работа всички, които завършват във Варна. Проблемът е, че от там нито едно младо момиче не е дошло за участие в конкурса, обясни д-р Ботев.

На 8 февруари ще е класирането по документи, интервюто.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *