Водещи новини - дясно Образование

Започват мащабни ремонти на 3 училища и детска градина в Добрич

Символична първа копка бе направена днес в двора на ПМГ „Иван Вазов“ и така бе даден старт на ремонтните дейности по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“. Водосвет за здраве, благополучие и успехи отслужи отец Петър.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част от инвестиционната програма на Община Добрич.

С бюджет от 6 193 021 лева ще бъдат изцяло ремонтирани и обновени четири учебни заведения в Добрич – Основно училище “Христо Ботев”, Езикова гимназия “Гео Милев”, Природо-математическа гимназия “Иван Вазов” и Детска градина 32 “Зорница”. Инвестиционните проекти включват всички енергоспестяващи мерки, предписани като задължителни в енергийното обследване, мерки по рехабилитация, реконструкция и пълно обновяване на сградите, предписани като задължителни в техническото обследване и мерки, свързани с подобряване на достъпа за лица с увреждания.

В четирите учебни заведения се обучават 2388 деца и ученици.

Проектът цели да бъде реконструирана и модернизирана учебната и работна среда, въведени мерки за енергийна ефективност, благоустроени дворни пространства и осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Той ще допринесе за подобряване на енергийната ефективност в образователната инфраструктура, като предпоставка за постигане на по-добро качество и достъп до образование, обучение и работа в град Добрич. Ще се намалят разходите за поддръжка, за енергоносители и на вредните въздействия на околната среда, информираха от общинската администрация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *