Балчик Общество

ВиК-Добрич обеща трайно решаване на проблема с водата в Безводица

Проблемът с безводието в балчишкото село Безводица ще бъде трайно решен до края на месеца. Това увери на среща днес с кмета на селото Желязко Асенов главният инженер на ВиК – Добрич Павел Павлов, съобщи Радио Варна.

Около 20 жители на Безводица днес бяха пред областното ВиК с настояване редовното водоподаване да бъде възстановено. Последното безводие продължава пети ден.

Днес ще бъде подсигурена водоноска. Водата от нея обаче не е питейна, може да послужи само за миене и за животните, уточни Асенов.

Вече десети ден помпена станция Оброчище работи на една машина. Това е причина за недостига на вода, обясни главният инженер на ВиК Добрич Павел Павлов, както и авария до Безводица на магистралния водопровод. Ето как ще се реши проблемът според него:

„Ще извадим машина от помпена станция “Батово” и ще я сложим на “Оброчище”. През почивните дни има сигнали, че част от водата на магистралата от Оброчище се губи. Търси се причината, аварията ще бъде открита, ще се спре течът и ще се засили водоподаването.

В момента редуваме. И други села нямат вода, но Безводица е на най-високото и най-много няма. Като заработи помпена “Оброчище” на две машини, няма да има проблеми и ще има вода за всички.“ 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *