Без категория Крими

След бърза полицейска реакция е задържан извършител на телефонна измама в с. Стожер

Полицията е успяла да залови 57-годишен мъж от с. Крушари – взел 3 960 лв. от възрастна жена, след като успял да я заблуди, представяйки се за служител на полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР Добрич.

На 26 януари, около 16:00 часа, сигнал за  случилото се е подала самата пострадала – 74-годишна жена от с. Стожер. От разказа на потърпевшата е станало ясно, че на 26 януари  е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Измамникът е успял да я убеди, че му  е необходимо съдействието ѝ за предотвратяване на телефонни измами. В хода на разговора, мнимия полицай успява да заблуди и брата на жената, живеещ на същия адрес. Малко по-късно жената предава сумата от 1 800 лева лични средства и сумата от 2 160 лева, собственост на нейния брат.

След проведени бързи оперативни действия, служители на Второ РУ на МВР Добрич, успяват да разкрит и заловят извършителя измамата. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 57-годишен мъж от с. Крушари, обл. Добрич. Паричната сума – обект на посегателството, е била иззета по надлежния ред.

По случая е образувано досъдебно производство.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *