Водещи новини Общество Развлечение

Актриса от Холивуд последва любовта в Добрич

Макар да има статут на популярна личност в САЩ, Мариета Милева днес предпочита да е щастлива

Тя е от Добрич и има всички шансове да бъде следващата голяма звезда на световното кино. Мариета Милева е завършила Нюйоркската Филмова Академия в Лос Анджелис. На 25 години може да се похвали с участия в епизод на хитовия сериал “Легенди”, в късометражния филм “Пари за мляко”, с главна роля в “Проектът на Антъни Коен”, завъртян по кината в САЩ, Канада и Южна Америка, със снимки в САЩ за рекламна кампания на известна марка. Красавицата е сред успешните българки в Холивуд.

Но, избра любовта и се завърна в Добрич, където с любимия си Цонко Павлов днес имат кокетна пекарна за хляб и домашни сладкиши. 

Киното винаги е било голямата ми мечта. И, най-голямата ми гордост е, че това, което исках да постигна в киноизкуството в САЩ, го постигнах, споделя пред Про Нюз Добрич Мариета Милева.

Винаги е искала да се занимава с кино. „Още през 2010 година се бях свързала с филмовата академия в Лос Анджелис и ми звъннаха, че ще имат семинар в Истанбул и един от ректорите на академията ще бъде там. Моите родители ме заведоха, бях едва на 16-17 години. Там се проведе интервю, кастинг. От академията много се заинтересуваха от мен и ми предложиха директно да кандидатствам. Обясних, че е много рано, но те настояха да  попълня формулярите. Така, аз бях приета две години преди да завърша училище тук. Не съм подавала втори път официално документите си. Само  формуляри за виза – за студентски статут. Така, през 2012 г., на 19 години се озовах в толкова голям град, като Лос Анджелис, абсолютно сама.

Беше изключително трудно. Но, в същото време бе най-хубавото нещо, което ми се е случвало”, разказва красавицата.

Тъй като е много амбициозна, решава, че няма да се върне в България, докато не пожъне поне малък успех. Така три години, от инат, не се прибира у дома.

Започва работа като асистент на един от много успешните продуценти в Холивуд  Антъни Коен, наследник на голяма продуцентска фирма.  Отговаря на имейли. Нещо, което няма нищо общо с онова, с което иска да се занимава. Но, знае, че дори това, че е сред такива хора, е безценно.

Тогава шефът й обявява кастинг за филм, посветен на превенцията на насилието над жени. Мариета му споменава, че иска да се яви на кастинг, но той я отрязва.

„Участваха популярни хора. Усетих, че моето място няма как да бъде там. Но, след няколкоседмични молби, той ми позволи да се явя. В последния ден, след като цялата организация на филма беше готова,  ми подаде бланка и ми предложи да се пробвам. Сигурна съм, че не ме е толерирал. Но, ми даде възможно най-големия шанс. Това беше изключително за човек, като мен, току-що е излязъл от университета”, връща лентата назад Мариета.

Тогава кариерата й потръгва. И тя решава, че вече може да се върне в България. Прибира се за юбилея на майка си.

Когато се връща в САЩ, започва снимки на сериал за „Фокс”. „Не съм Анджелина Джоли, но това, което видях и преживях, е точно онова, което някога съм искала. Исках да бъда актриса, да бъда в Лос Анджелис, да съм на истинска филмова площадка. И, всичко това се случи”, споделя младата жена.

Домашна пекарна радва клиентите в Добрич с изобилие от хляб и сладкиши

Това обаче не й е достатъчно. Още тогава започва да се занимава с професионален грим. „Актьорската професия е една и съща всеки път. Само сценарият и подготовката са различни. Иначе – десет минути снимаш и четири часа чакаш. Затова реших да започна нещо малко по-активно”. И започва да работи и като асистент на много популярна гримьорка в Ел Ей.

Доволна е, че в САЩ се е преборила с най-трудната част – емиграционната. Всеки чужденец трябва да се пребори първо с това, за да продължи напред. Днес тя се ползва със специален статут за хора, които са популярни в САЩ и международно разпознати. „За мен това беше огромна битка. В крайна сметка се случи”, споделя добричлийката.

Разкрива, че се е върнала в България, защото се влюбила. С приятеля си се запознали в деня, в който властите в САЩ одобрили работната й виза, след водени в продължение на две години имиграционни дела.

„След като ми се обадиха, че всичко е одобрено и имам насрочено интервю в посолството, Цонко просто се блъсна отгоре ми”, с усмивка си спомня Мариета.

„Това, което исках да постигна, се случи. Аз съм човек, който винаги иска да прави нещо ново. Когато нещата се случат, преминавам към следващото. Не обичам да правя пет неща едновременно, тъй като считам, че в такъв случай поне четири не са качествени”, доверява тя.

Затова, в Добрич, където следва любовта си, осъзнава, че има нужда от по-различен стил грим и започва да се занимава професионално с това. След време, когато тя и приятелят й посещават Милано, се влюбват в местна пекарна. Тогава си казват колко прекрасно би било, ако тя се пренесе в Добрич, на кокетното място на  ул. Александър Стамболийски 39А, където тогава имат офис. Днес „Домашна пекарна” е сбъдната мечта за Мариета и Цонко.

Актрисата споделя, че не е загърбила киноиндустрията, но сега на преден план е любовта й.

Безплатна дегустация предложи в Деня на отворени врати Домашна пекарна в Добрич

„Продължавам да ходя и да се връщам от САЩ. През последната година не съм поемала ангажименти. Исках да се фокусирам върху много други неща. Кастингите си вървят. Мениджърът ми продължава да ми изпраща имейли и, ако е необходимо, пътувам”, сподели красавицата.

Мариета не счита, че е добър вариант двамата с любимия й да заминат заедно за САЩ. Той е живял в Англия, но тя счита, че САЩ не е неговата среда. Тя е много хищна. Трябва да си сам, за да оцеляваш. Абсурд е да можеш да се грижиш за себе си и за някой друг. Там си вълк единак.

Категорична е, че на този етап никаква роля не може да я върне в САЩ.

„Аз съм щастлива и това е по-важното. Там също бях щастлива, но в Америка животът е по-неспокоен. Докато сега съм щастлива и спокойна, а това ми липсваше. Затова сега се старая да наваксам”, споделя младата жена. Но, е благодарна, че има отворена врата към Холивуд. Нещо, което до голяма степен дължи и на положените от нея усилия. „Малкото постигнато, съм постигнала сама и сега имам по-други цели. Там не можеш да имаш дом – 18 часа снимки, три часа в колата, лягаш, спиш и на другия ден – отново. Това е цикъл на живот – 365 дни в годината. Въпреки че е много успешна индустрия, там живеят, за да работят, а ние работим, за да живеем. Считам, че това е по-добрия начин, защото американците, за съжаление, са роботизирани хора. Въпреки всичко, се възхищавам на това, което постигат, защото, със сигурност го постигат трудно.”

Пожелава си да сме малко по-добри – към себе си и към другите, защото отношението към себе си, е отношение към другите, вярва младата жена.

Follow Me:

Related Posts

  1. холивудски продуцент says:

    мине се не мине време и ни я бутате в очите Мариетка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *