Образование

Деца от Добрич играха и учиха с проекта “Големият лов на животни”

Децата от добричката детска градина “Приказен свят”, са участвали в образователен проект “Големият лов на растения”, информираха от ръководството на учебното заведение.

С помощта на своите учители, децата с голям интерес и ентусиазъм се запознаха с местообитанието на видовете на територията на детската градина и изработиха карта, изцяло съобразена с целите на проекта.

Този вълнуващ проект насърчава децата да опознават и опазват заобикалящата ги природа, събирайки и анализирайки данни за растенията и животните от близката среда.

Образователен проект “Големият лов на растения”, в част от който са се превърнали педгогическият екип и децата от III “Б” подготвителна група “Слънчице” при ДГ “Приказен свят”, е бил реализиран през учебната 2018/2019 година.

“Големият лов на растения” е съвместна инициатива на Toyota Motor Europe и Фондация за Екологично образование/FEO/, като в България се управлява за поредна година от Българско Движение “Син флаг”. Фокусира се върху биоразнообразието – с особено ударение върху растенията и свързаните с тях видове, уточниха участниците в проекта.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *