Бизнес Водещи новини - дясно

Дългогодишен банкер, днес Виолета се е посветила на красивите очи на дамите в Добрич

Виолета Михалева е на 41 години. Завършила е икономика, бакалавър в Икономически университет – Варна и магистратура в Стопанска академия в Свищов. Работила е в банка в продължение на 11 години, като започва от най-ниското ниво, а впоследствие с фирмено кредитиране. С козметични услуги се занимава пета година. В началото започва като хоби, но от няколко месеца хобито се превръща в основната й професия.

„Чух за услугата „поставяне на мигли” и реших, че това е нещо, което ще ми е интересно и ще мога да правя. Записах се на курс. В началото започнах като хоби. Започнах с поставяне на мигли „косъм по косъм”, в стандартния й вариант. Хората не знаеха за тази услуга. Нямах студио и се обърнах към фризьорски салони, но те не бяха чували за тази услуга и на много места ме гледаха скептично”, спомня си Виолета.

В продължение на няколко години се занимава с поставяне на мигли, паралелно с работата в банката – след работно време, в почивните дни. През 2016 година завършва и курс за микроблейдинг. Постепенно увеличава предлаганите в салона си услуги. Така постепенно създава постоянна клиентела. Но, осъзнава, че й е трудно да съвместява двете занимания – напълно се е лишила от свободно време. Има нови идеи, които иска да развие. Решава, че е дошло време за избор.

За мнозина работата в банка е постигнат връх в кариерата, но Виолета поставя нещата „на кантар” и решава, че стажът и знанията, придобити в банката, не са малко. Преценява, че, ако се наложи, отново ще може да си намери работа в банка. Затова решава да поеме риска и да се занимава с козметичната дейност, като заложи на поставянето на мигли. Избира да влезе в частния сектор. Салонът й е на ул. “Любен Каравелов” № 5.

От няколко месеца е изцяло в частния сектор и не съжалява, защото тази работа и доставя удоволствие . Това й дава възможност да увеличи услугите, които предлага, както и да разгърне потенциала си за работа с мигли.

Оказва се, че при тях също има мода, различни тенденции. В момента най-предпочитани са обемните мигли. Затова Виолета продължава да повишава квалификацията си и посещава мастър класове. Преди месеци е била на мастър клас за мега обем. Един курс не е достатъчен. „Затова човек трябва допълнително да се усъвършенства. Както с практика, така и с овладяване на новостите – продуктите или техники на поставяне”, споделя тя.

Смята, че изкуствените мигли са подходящи за всеки човек, няма възрастови ограничения. Но, в зависимост от възрастта или особеностите на лицето, могат да се подберат различни варианти. По-младите предпочитат дълги и по-гъсти мигли. Според последните тенденции, модерните мигли са къси и гъсти. Други пък предпочитат мега обем, който се постига чрез- поставяне на няколко мигли под формата на ветрило.

Миглите могат да бъдат поставени така, че да придават различна форма на окото – котешко око, отворено око, има различни други ефекти – стандартен, ефект „катеричка”. Последните тенденции налагат ефект „очна линия”. При нея, при отворено око се създава илюзията, че е поставена очна линия. Това се постига със сложна схема за редене на миглите, наречена „сложно моделиране”, обяснява тя.

За специални поводи има и по-екстравагатнти варианти – цветни мигли, такива с брокат. Обикновено те се поставят като акцент. Дори има и мигли с камъчета. Вариант са и т.нар. мигли омбре – черни с цветни краища.

За изразителността на очите важна роля имат и веждите. Чрез услугата микроблейдинг те буквално се рисуват, но ефектът е много близък до естествените вежди и дълготраен. Косъмчетата на веждите се рисуват с туш. Това е ръчен метод за рисуване, не е с машина. При него се не се достига до фоликула на естествения косъм и той не се уврежда.

Микроблейдингът е за хора, които имат тънки вежди, липсващи места по веждите или такива,  които са си правили перманентен грим преди години. Издържливостта на микроблейдинга е година-година и половина, в зависимост от типа кожа. По-мазните кожи, обикновено, изхвърлят пигмента по-бързо, обяснява Виолета.

Боите, с които се работи, са безвредни, минерални.

Процедурата започва с обсъждане с клиента на желаната дебелина. След това се прибягва към рисуването. До месец се прави ретуш. Той представлява повторение на процедурата, тъй като след първия път на места изрисуваните косъмчета избледняват.

Рисуването на веждите се прави по стандарт, според формата на лицето. Той указва къде трябва да е чупката, къде да е началото, къде да е краят на веждата. Те се определят, според стандартни пропорции. Един от най-важните стандарти е, че веждата не трябва да е под формата на дъга. Виолета  е категорична, че, ако клиент държи на такава форма, тя няма да направи микроблейдинг.

За микроблейдинга задължително преди процедурата обсъждат формата и цвета на пигмента, за да няма изненади.

Brow Henna и 6D мигли

Казва, че клиентите й се доверяват – както за веждите, така и за миглите. А, тя държи на своя почерк.

От края на миналата година предлага и нова услуга – колорист на вежди, или оформяне и оцветяване на веждите с натурална къна. Тя също е с различни цветове и се определя, според цвета на веждите. Издържливостта на този метод е до две седмици на кожата и до 6 седмици на косъма, обяснява тя. Като подчертава, че за микроблейдинга и боядисването с къна трябва да се придържаме основно към цвета на веждите.

Другите две услуги, които предлага в салона си по ул. „Любен Каравелов”, са поставяне на хиалурон за устни и за бръчки. Те са безболезнени и се извършват с ултразвуков апарат. Хиалуронът е специално разработен за този метод. Процедурите са кратки, но се правят по няколко в пакет, тъй като се работи на принципа на натрупването и от една процедура няма ефект. Когато се прави, е задължително  клиентът да пие много вода, за да не се усвои хиалуронът. Повлиява по-фини бръчки, а по-дълбоките бръчки се изглаждат.

Клиентите на Виолета са от всички възрастови групи. Споделя, че мигли си поставят основно млади хора, но има и дами в пенсионна възраст, които си правят микроблейдинг и мигли. Жени с онкологични заболявания, преминали химиотерапия, също търсят услугите й.

Често предлага на клиентите си някаква промяна. Особено след като вече ги е опознала. А, и защото дамите понякога искат нещо по-различно – по-извити, по-дълги или мигли с друга форма. Излизайки от ателието й всеки е променен. Защото с изкуствени мигли лицето изглежда по-различно, погледът е по-изразителен.

Виолета споделя, че най-натоварените периоди са Коледа, Нова година, Осми март, абитуриентските балове. Има клиенти както от Добрич, така и от Балчик, Каварна, Варна, които специално я търсят. Сред клиентите й има и такива, които живеят в чужбина. Повечето от тях не се възползват от услугата зад граница, но върнат ли се у нас, посещението при Виолета е една от първите задачи.

Засега няма клиенти мъже, макар колегите и в други градове да се грижат за изразителността на окото и на представители на силния пол. Но, мъже пристъпват прага на салона й, за да купят като подарък на половинките си ваучер за поставяне на мигли или друга услуга.

Често й се налага да реагира и на спешни повиквания – на булка, която се е сетила, че иска изразителен поглед ден или два преди сватбата, или пък дами, които в последния момент решават, че на определено събитие трябва за впечатлят с погледа си. Старае се да се отзове, или да размести графика си, но не винаги успява. Затова съветва клиентите си поне седмица по-рано да запазват часовете си. За да не се случва така, че когато за тях е важно, тя да не може да се отзове.

Споделя, че, за да можеш да извършват успешно поставяне на мигли, трябва да си сръчен, да имаш виждане, тъй като симетрията е много важна. За себе си смята, че не е от най-търпеливите, но работата й доставя удоволствие и като започне, времето минава неусетно, не я напряга. Категорична е, че при поставянето на миглите трябва да има мисъл, виждане, а не да се редят безразборно. Може би, защото спазва всичко това, клиентите й познават нейния  почерк в изразителността на погледа на добричлийки.

Поради големия брой запитвания публикуваме телефон за връзка с Виолета: 0899954204

 

Follow Me:

Related Posts

  1. реалист says:

    извинете ама банкер е собственика на банката, въпросната госпожа е била банков служител, ай стига сме изкривявали действителността- бизнесдама не е съпруга на бизнесмен

    • Pro News Dobrich says:

      В България 6 декември е Ден на банкера, но не празнуват само собствениците на банки, а е празник на всички работещи в банките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *