Общество

Мъж от Добрич бедства без документи на границата между Унгария и Словакия

Мъж от Добрич е останал без документи и се намира на границата между Унгария и Словакия, алармира в социалната мрежа съгражданин, който е международен шофьор.

Той публикува във фейсбук пост, в който обяснява, че мъжът, който е добричлия, се казва Данчо. Вероятно е с психично заболяване. Среден е на ръст, слаб, с голяма брада, на около 50-55 г. Намира се на терминал “Райка” на границата на Унгария към Словакия.

„Ако роднини го издирват, да знаят къде е. Каза,че са му откраднали документите от тия бусове за споделено пътуване. Предложих му да говоря с колеги, да го вземат с камион към България, но ми отказа. С полицаите му предложих да говорим за съдействие, пак отказа. Не знам как да му помогна”, пише Красимир Бъчваров.

Самият той е дал на бедстващия мъж цялата храна от хладилника, която имал, както и 50 евро. Но, обяснява, че там е много студено и вали силен сняг.

Информацията е разпространена в групи на добричлии в чужбина с идеята да се намерят близките му, ако има такива и го търсят.

„Единственият начин да се помогне е някой да го подслони за момента. И после да се помисли кой да го заведе до най-близкото наше посолство или консулство, за да му се извади пасаван”, сподели за Про Нюз Добрич Виолета Кирова, която работи в Германия.

Бъчваров обясни, че е говорил със свои колеги по радиостанцията. Ако Данчо се съгласи да тръгне, наши шофьори ще го откарат до Русе, а от там ще му намери друг превоз – с камион или автомобил, който да го откара до Добрич, сподели Красимир. Каза, че, ако мъжът все още е на терминала, когато се връща обратно към България, ще го докара до Добрич.

Снимката е илюстративна

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *