Бизнес Водещи новини - дясно Храна и напитки

Безплатна дегустация предложи в Деня на отворени врати Домашна пекарна в Добрич

Месец преди кокетната “Домашна пекарна” в Добрич да навърши една година, собствениците й – Мариета Милева и Цонко Павлов, изненадаха приятно своите клиенти. Днес там се проведе Ден на отворени врати, който даде възможност на настоящи и бъдещи клиенти да опитат на воля всичко, което там се предлага, както и разнообразие от сладкиши и торти на фирма „Оникс”.

Концепцията на „Домашна пекарна”, която се помещава по ул. Александър Стамболийски 39А, е сутрин да предлага основно закуски, на обяд – сандвичи и десерти, а вечер – основно топли хлябове. Онова, с което много клиенти я свързват, е хлябът с квас, обяснява Цонко Павлов.

„Идеята ни бе на този ден всичко да е достъпно за клиентите ни. Да могат да опитат всичко, което предлагаме. Дори неща, които не искат и нямат възможност да си закупят”, сподели пред Про Нюз Добрич Мариета.

Днес всичко в пекарната беше безплатно за дегустация. Добричлии можеха да опитат брускети с хайвер или маслинова паста, бисквити, напитки, безплатно кафе, десерти. Както и цялата гама продукти на „Домашна пекарна” – хлябове, брускети, закуски, кроасани.

Мариета благодари на фирма „Оникс” за голямата подкрепа. За това, че е предоставила голяма част от десертите. По този начин ние презентирахме техните продукти, а и те направиха комплимент за нашите клиенти, обясни тя.

Младите собственици са категорични, че идеята за Ден на отворени врати се е посрещнала много добра. „Всички останаха много доволни. Някои само дегустираха, а други си закупиха. Доволна съм от това, което се получи. Имаше много посетители, дори не очаквах”, сподели Мариета.

Домашна пекарна радва клиентите в Добрич с изобилие от хляб и сладкиши

Тя счита, че е правилно всеки да може да опита нещо, преди да го закупи. „Не е добре да очакваш човек да плати 5 или 10 лева за нещо, което не знае какво е. Денят на отворени врати прави достъпни продуктите ни и за онези, за които са недостъпни. На нас този ден ни коства усилия, но смятам, че провеждането на дни на отворени врати трябва да се наложи като начин на мислене и практика. Представете си какво би било ако навсякъде има ден на отворени врати”, усмихва се Мариета. И споделя, че желанието им като млади хора, които са живели и работили в чужбина, е да наложат малко по-западен модел на търговия и предлагане. Затова в „Домашна пекарна” не отказват на клиента, ако той желае да опита.

„Имала съм случаи, когато разрязвам цял хляб, за да може клиентът да опита. И той казва „Да, добре” и излиза. Вярно е, че губя пари от този цял хляб, но е важно той да опита. Защото, ако кажа „не”, той така или иначе ще излезе и няма да знае какво предлагаме”, разкрива Мариета.

Днес пекарната са посетили клиенти, които само са дегустирали, без нищо да купят. Но, за младите собственици е важно, че са им дали възможност да опитат богатата гама от продукти, които предлагат.

„Ние сме сравнително малък бизнес, но не тежи толкова много да се направи такъв подарък към хората. Не е нещо, което да се прави често. Но, се стараем постоянно да предлагаме някакъв комплимент за клиентите си – брускетка, бисквитка. Когато предлагаме нещо ново, винаги даваме възможност клиентите първо да го опитат. Ако видим, че се харесва, значи е добре да го въведем”, разказва младата жена.

Споделя, че много от посетителите на Деня на отворени врати днес са били изненадани от възможността, която Домашна пекарна им дава.

„Не ми се е досвидяла нито една хапка. Имаше хора, на които цели тарелки сме давали за у дома, тъй като може човек да не се чувства комфортно да седне тук и да опита. Умишлено бяхме направили  кутийки с почти всичко – отделно десерти, отделно солено, за да може всеки да опита. Хората се чувстваха странно, изненадани и не вярваха. Имаше такива, които идваха конкретно с тази цел – да седнат, да хапнат с кафе. За мен това беше изключително голямо удоволствие – да виждам, че тук е пълно с хора, че те са усмихнати, за което благодаря”, споделя Мариета.

Тя благодари и на екипа, с който работи. „Много е важно, че това, което чуваме от клиентите, е ”Благодаря, че сте толкова усмихнати!”. Ако това го няма, дори да им предложим капучино със златен прашец, пак няма да е интересно. Защото най-важно е отношението”, категорична я тя.

Уверена е, че отново ще организират Ден на отворени врати. „Останах много доволна колко много хора дойдоха и ни поздравиха. Имаше такива, които идваха с букети, с цветя, с подаръци, благодарейки. При това абсолютно непознати хора”, споделя тя.

Искрено се надява инициативата на „Домашна пекарна” да бъде повторена и от други производители и търговци.

„Смятам, че има шанс да бъдем изкопирани. Идеята е добра и би било хубаво да се повтори. Има много сфери, в които може да се предложи такъв ден. Защото е добре това да е практика. Независимо дали можеш да си го позволиш само два пъти в годината или всяка седмица”, споделя Мариета. За нея няма да е конкуренция, ако и други в Добрич решат да организират такъв Ден на отворени врати. Тя не се притеснява от конкуренция и вече е доказала, че може да работи в партньорство с други пекарни – както в Добрич, така и във Варна.

Младите собствениците държат „Домашна пекарна” да е обект, който се отличава с много добро отношение към клиента и качествените продукти, споделя Цонко Павлов.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *