Здраве

Решават за удължаване на грипната епидемия в област Добрич

Дали да бъде удължена грипната епидемия ще решава на заседание днес от 14 часа на Регионалния оперативен щаб за борба с Грип и ОРЗ в Добрич, научи Про Нюз Добрич.

На него се очаква да бъдат представени данните за заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания за настоящата седмица.

По думите на зам.-директора на МБАЛ-Добрич д-р Бисер Ботев, независимо от обявената грипна епидемия и ваканция, в Добрич пикът на заболяемостта се задържа.

„Може в другите части на областта нещата да са по-спокойни, но напливът към Спешно отделение в болницата не секва. Отделенията продължават да се пълнят. Ако е наложително, епидемията и ваканцията може да се удължат само за Добрич, ако не за цялата област”, коментира пред Про Нюз Добрич д-р Ботев.

По негова информация, в крайморските общини ситуацията е по-поносима.

Според медика, добрият вариант е от 7 до 10 дни да бъдат наложени стриктните мерки във връзка с грипната епидемия, за да има възможност да се прекъсне връзката.

По негова информация, в близките области – Варна, Силистра, Шумен, грипната епидемия е удължена.

„На заседанието ще стане ясно каква е картината, но поне в град Добрич и ситуацията в болницата налагат това да се направи. Дали ще се вземе решение от РЗИ е друг въпрос, защото те трябва да се позоват на статистически данни”, коментира още д-р Ботев.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *