Водещи новини - дясно Спорт

Топ атлетката от Добрич Милица Мирчева с поредна престижна награда зад Океана

Възпитаничката на Спортен клуб Атлет /Мездра/ Милица мирчева, която в момента следва във Florida State University в САЩ и се състезава за тима на щатския университет във Флорида, получи поредното си признание зад Океана, съобщава medianews.bg.

Родената в Добрич атлетка беше отличена с престижната награда „Most Valuable” /Най-ценен атлет/ по крос кънтри при жените за 2018 година. Това стана на традиционния годишен банкет Florida State Track and Field, на който бяха наградени студентите лекоатлети, постигнали най-големи успехи през миналия сезон. Церемонията по награждаването се състоя в FSU Varsity Club в Талахаси.

Освен Милица, с награди в различни категории бяха наградени още 25 изявени спортисти, които следват във Florida State University, за техните постижения в колежанските първенства на САЩ по крос кънтри, в зала и на открито през сезон 2018.

Това е поредното престижно отличие, което Милица получава в САЩ. През есента на миналата година тя беше определена от Американската атлетическа асоциация на треньорите по крос кънтри за „Атлет на годината” при жените в Южния регион на Дивизия I от колежанското първенство в САЩ по крос кънтри /2018/, а през пролетта на годината беше отличена с наградата Golfen Nole Award, връчвана ежегодно от FSU за постижения в областта на спорта.

В началото на декември миналата година Милица Мирчева подобри за втори път в кариерата си националния рекорд на България на 5000 м за жени в зала. Това стана на турнир в Бостън. Тя пробяга дистанцията за 15:43:30 мин, резултат, който е с 23.82 секунди по-добър от предишното върхово постижение на нашата страна в дисциплината – 16:07.12 мин., регистрирано от Мирчева през февруари 2018 г., отново в Бостън.

Източник: medianews.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *